Kava lanserer Hard V2 for å bli den første fullstendige utlånsprotokollen i Cosmos økosystem

Rett etter lanseringen av Stargate går Cosmos økosystemkjeder inn i DeFi-arenaen.

Kava, et DeFi-sentrisk blockchain-prosjekt bygget på Cosmos SDK, har kunngjort samtidig utgivelse av Kava 5.1 og Hard Protocol V2, som markerer full lansering av tosidige utlånsmarkeder på Kava blockchain

Kava 5.1-oppgraderingen er et betydelig løft i forhold til tidligere store versjoner, med teamet som hevder en ti ganger økning i gjennomstrømningen gjennom „konsensusforbedringer.“ Oppgraderingen medfører også forbedringer av BEP3-relayet som fungerer som tilkobling til Binance Smart Chain, og andre forbedringer av APIer og generell pålitelighet.

Kava 5.1-lanseringen er pakket med Hard Protocol V2, Kavas egen utlånsprotokoll som fungerer på samme måte som Compound. V2 muliggjør lån av eiendelene som leveres til kjeden, noe som gjør den til en fullt funksjonell utlånsprotokoll. Sammen med Kavas viktigste DeFi-app, en stablecoin-protokoll som ligner på Maker, tilbyr prosjektet nå et fullstendig utlånsøkosystem innen Cosmos „internett av blokkjeder“.

Oppgraderingen kommer kort tid etter utgivelsen av Stargate , en omfattende Cosmos-oppgradering som muliggjorde Inter Blockchain Communication Protocol, eller IBC, en nøkkelkomponent i Cosmos-papiret. Kosmos økosystem er forskjellig fra de fleste andre protokoller på grunn av dets heterogenitet. Hver prosjektbygning på Cosmos er en uavhengig blockchain drevet av sitt eget sett med noder, som skiller det fra prosjekter som Polkadot, hvor fallskjermene deler et felles sett med validatorer.

IBC gir kommunikasjonsoverlegget som gjør det enkelt å opprettholde interoperabilitet mellom alle kjeder bygget på Cosmos SDK, og i mindre grad, med blokkjeder utenfor økosystemet

Cosmos SDK brukes av en rekke bemerkelsesverdige plattformer, inkludert Binance Chain, Terra og Secret. Binance Smart Chain bruker en modifisert versjon av Ethereum , selv om den opprettholder tett interoperabilitet med den Cosmos-baserte Binance Chain. Den separate implementeringen av DeFi-sentriske Binance Smart Chain betyr at Kava-utgivelsen gjør den til den første fulle DeFi-utlånsplattformen i Cosmos.

Kava og Hard fokuserer sterkt på kryss-kjede-eiendeler, særlig Bitcoin ( BTC ), XRP og Binance Coin ( BNB ). Kava-plattformen er likevel forskjellig fra de fleste andre DeFi-miljøer, da den ofrer desentralisering ved aktivt å undersøke prosjekter som ønsker å bygge videre på kjeden. Målet er å gjøre det til „en App Store“ av kuraterte DeFi DApps, sa Kava-sjef Brian Kerr til Cointelegraph. Teamet satser også på institusjonell adopsjon av utlånsplattformen, og posisjonerer det som en lukrativ mulighet for institusjonelle investorer som ønsker å utvide sine BTC-beholdninger. Hard Protocol har for øyeblikket tosifret avkastning på de fleste eiendelene, inkludert BTC, selv om de høye nivåene delvis er et resultat av belønninger for utvinning av likviditet.