DeFi Token Winsten in november overtreffen Bitcoin

Bitcoin is zweven rond zijn all-time high en heeft opmerkelijke rendementen dit jaar, maar November is de maand voor DeFi tokens, waarvan velen hebben gemaakt driedubbele cijfer winsten.

De decentrale financiële boom van deze zomer is nog lang niet voorbij. Toegegeven, een groot aantal van de nieuw geslagen DeFi-munten hebben gepompt en gedumpt, maar November heeft gezien een grote opleving voor velen van hen als ze beter presteren dan Bitcoin zelf.

Tijdens de maand november maakte Bitcoin iets minder dan 40% in een klim van 13.800 dollar naar de top van 19.000 dollar aan het einde van de maand. De langverwachte stijging naar het vorige hoogtepunt van $20.000 drie jaar geleden heeft het marktmomentum en het algemene ‚hopium‘ dat al meer dan twee jaar ontbreekt, vernieuwd.

Bitcoin’s hoogste wekelijkse kaars ooit dicht heeft de scène voor verdere aanwinsten gezet, maar DeFi-munten hebben nog meer gemaakt.

DeFi-munten in brand

Industrie-analist, ‚Ceteris Paribus‘ heeft de winst per token in november uitgesplitst met behulp van Messari’s DeFi-index. De resultaten tonen aan dat 18 van hen beter hebben gepresteerd dan Bitcoin.

Keert terug van 1 nov, ~ DeFi bodem. $BTC, $ETH, $DeFi pic.twitter.com/iQCFcyhUcU

– Ceteris Paribus (@ceterispar1bus) 7 december 2020

Zelfs Ethereum heeft de afgelopen maand meer gemaakt met een winst van bijna 53%, aangezien het een hoogte van 30 maanden bereikte.

De top-penning volgens die lijst is Crypto Bank, die vanaf een dieptepunt eind oktober met 300% is gestegen. Aave’s nieuw uitgebalanceerde governance-munt heeft een indrukwekkende 200% gemaakt voor de periode, en de YFI van Yearn Finance heeft er 160% aan toegevoegd.

De drie andere drie cijfers voor de maand zijn RUNE, HEGIC en BZRX. Er zijn verschillende grotere cap DeFi-munten die Bitcoin niet hebben verslagen in termen van winst voor de periode en ze omvatten Balancer, Ren, 0x, Kyber, Maker, en zelfs Chainlink die slechts 16,6% voor de maand heeft beheerd.

Er moet echter worden opgemerkt dat veel van deze DeFi-munten dit jaar nog ver verwijderd zijn van hun absolute hoogtepunten, terwijl Bitcoin op dit moment slechts 4% verwijderd is van zijn ATH.

DeFi TVL op nieuwe All-Time High

Volgens Defipulse is de totale waarde die over alle genoemde DeFi-protocollen is vergrendeld op een recordhoogte van net onder de 15 miljard dollar. Sinds begin november is TVL met ongeveer 32% gestegen en sinds het begin van 2020 is het met maar liefst 2100% gestegen.

Maker is nog steeds de top DeFi-protocol in termen van onderpand vergrendeld met 2,7 miljard dollar en een marktaandeel van 18%. Uniswap heeft 6% toegevoegd aan zijn liquiditeit op de dag klimmen naar $ 1,4 miljard, terwijl Balancer en Yearn Finance hebben gemaakt nog groter onderpand winsten.